Najava izložbe Priče iz prošlosti - putovanje u izgubljene krajolike

Najava izložbe "Priče iz prošlosti - putovanje u izgubljene krajolike" na Europskom trgu u Zagrebu od 11. do 14. travnja 2022.

Izložba Priče iz prošlosti: Putovanje u izgubljene krajolike predstavit će brojne znamenitosti i djelić bogate arheološke baštine zemalja okupljenih oko projekta Virtualni arheološki krajolici Podunavlja.

Od 11. do 14. travnja, najavljujemo izložbu Priče iz prošlosti: Putovanje u izgubljene krajolike, na Europskom trgu u Zagrebu, gdje će partneri projekta iz Austrije, Bugarske, Hrvatske, Češke, Mađarske, Njemačke, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije predstaviti svoju arheološku baštinu na solarnim postamentima.

Otvorenje izložbe u utorak 12. travnja s početkom u 19 sati u Galeriji AMZ, Pavla Hatza 6, Zagreb.

Publika će tako imati priliku vidjeti dijelić povijesti i zanimljive predmete iz različitih epoha prošlosti, a istovremeno se upoznati s jednako zadivljujućim VR zaslonima i drugim vizualizacijama koje će se moći vidjeti tijekom izložbe Priče iz prošlosti: Putovanje u izgubljene krajolike od 13. travnja do 18. svibnja 2022. godine u Galeriji AMZ, ulica Pavla Hatza 6, Zagreb.

Koristeći najnovije vizualizacije nastale u sklopu projekta Virtualni arheološki krajolici Podunavlja, partneri iz različitih europskih zemalja predstavljaju jedinstvena arheološka nalazišta iz podunavske regije. Okosnicu projekta Virtualni arheološki krajolici Podunavlja predstavljaju muzeji i institucije Podunavlja, koji u namjeri približavanja baštine publici na nov i atraktivan način, u fokus stavljaju najistaknutija arheološka nalazišta i krajolike svojih regija. Uključivanjem vrhunske tehnologije virtualne stvarnosti dajemo mogućnost posjetiteljima izložbe Priče iz prošlosti: Putovanje u izgubljene krajolike da iskuse baštinu kako je izgledala nekad, ne samo u vlastitoj, već i u zemljama ostalih partnera.

Putujte kroz vrijeme s virtualnim arheološkim krajolicima Podunavlja na izložbi "Priče iz prošlosti: Putovanje u izgubljene krajolike" od 13. travnja do 28. svibnja 2022. u Galeriji AMZ, ulica Pavla Hatza 6, Zagreb.

 

Izložba PRIČE IZ PROŠLOSTI: Putovanje u izgubljene krajolike jedna je od aktivnosti projekta Virtualni arheološki krajolici Podunavlja (Virtual Archaeological Landscapes of the Danube Region“, akronim: Danube's archaeological eLandscapes, DTP: 3-641-2.2) provodi se u sklopu Interreg programa transnacionalne suradnje V-B Dunav 2014-2020 te je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF).

Foto:
AMZ/Sanjin Mihelić

SPONZOR MUZEJA

Test sponzor

Donirajte!

Arheološkom muzeju u Zagrebu, stradalom u potresu 22. ožujka 2020. godine, potrebna je Vaša pomoć. Donirajte ovdje