Pretpovijesne radionice

edukativna radionica Život neandertalca

  Obilazak Pretpovijesne zbirke s naglaskom na kameno doba i vrijeme neandertalaca obuhvaća najnovija istraživanja koja su provedena vezano za neandertalce, o njihovom načinu života, izrađivanju oruđa, odjeće, pokapanju mrtvih i međusobnih odnosa unutar zajednice.

Sudionici otkrivaju: Kako su neandertalci uspjeli preživjeti ledeno doba? Koja je razlika između krapinskog neandertalca i onog pronađenog u špilji Vindiji? Da li su neandertalski geni prisutni kod modernog čovjeka? Na radionici sudionici uz edukativnu publikaciju Putem neandertalca s Arhimišom u manjim grupama izrađuju mentalne mape koje im pomažu da usvoje nove činjenice. Mentalne mape ostaju sudionicima i mogu im koristiti u daljnjoj nastavi.
  Cijena po sudioniku: 15,00 kn
  Ciljana skupina
 

5. - 8. razred OŠ
1. - 4. razred SŠ
  Trajanje stručnog vodstva i radionice: 60 min
  Broj sudionika: do 25 (rad u grupi)

edukativna radionica Izgradi pretpovijesnu kolibu

  Uvriježeno je mišljenje da su ljudi u pretpovijesno doba živjeli u špiljama. No, je li uistinu bilo tako? Nisu li se možda u špilje sklanjali samo privremeno za vrijeme nekih nepogoda? Da li bi netko uistinu želio živjeti u nekoj mračnoj i vlažnoj špilji ili bi radije probao napraviti nastambu od materijala koji ga okružuje?
  Cijena po sudioniku: 30,00 kn
  Ciljana skupina: 1. - 5. razred OŠ
  Trajanje stručnog vodstva i radionice: 90 min
  Broj sudionika: do 25 (za mlađe uzraste moguć je rad u grupama po 5 sudionika)

edukativna radionica Moderni Japodi

  Pretpovijesna zbirka sadrži veliku podzbirku naroda Japoda koji su tijekom 1. tis. pr. Kr. živjeli na prostoru Like i Gorskog kotara. Japodi su se, između ostalog, voljeli ukrašavati raznovrsnim nakitom, a posebno su voljeli nakit od jantara. Zbog popularnosti jantara razvila se trgovina tzv. jantarnim putem iz dalekih baltičkih zemalja prema Sredozemlju upravo preko japodskog teritorija. Sudionici radionice uz pomoć mase za modeliranje uče i izrađuju stari japodski nakit.
  Cijena po sudioniku: 30,00 kn
  Ciljana skupina: 3. - 6. razred OŠ
  Trajanje stručnog vodstva i radionice: 90 min
  Broj sudionika: do 25

SPONZOR MUZEJA

Test sponzor