Egipatske radionice

edukativna radionica Pišemo i čitamo hijeroglife

  Pišemo i čitamo hijeroglife jedna je od najpopularnijih radionica u Arheološkom muzeju u Zagrebu. Prilikom obilaska stalnog postava Egipatske zbirke posebna pažnja usmjerena je na egipatske papiruse i ostale ispisane spomenike te na egipatska pisma - hijeroglife, hijeratiku i demotiku.
Na radionici sudionici uz pomoć pojednostavljenih hijeroglifa izrađuju straničnike (eng. bookmark) na koje ispisuju svoja imena. Straničnike plastificiramo kako bi ih sudionici mogli što duže koristiti.
  Cijena po sudioniku: 15,00 kn
  Ciljana skupina: svi uzrasti
  Trajanje stručnog vodstva i radionice: 60 min
  Broj sudionika: do 25

edukativna radionica Egipatska piramida

  Svima su poznate velike piramide drevnog Egipta. Radionica Egipatska piramida sudionicima daje odgovore na pitanja: Kako su se gradile piramide? Čemu su sve služile? Sudionici izrađuju male modele piramida i ukrašavaju ih po vlastitom nahođenju.
  Cijena po sudioniku: 20,00 kn
  Ciljana skupina: 5. - 8. razred OŠ
  Trajanje stručnog vodstva i radionice: 60 min
  Broj sudionika: do 25

edukativna radionica Faraonska kruna

  Uz egipatske piramide, drevni Egipat povezuje se i s njihovim vladarima, odnosno faraonima. Radionica Faraonska kruna sudionicima daje odgovore na pitanja: Što je sve značio jedan faraon ili faraonka u drevnom Egiptu? Kako su se ostali stari Egipćani odnosili prema njima? U drevnom Egiptu postojale su tri vrste faraonske krune, a u ovoj radionici sudionici imaju priliku stvoriti svoju vlastitu.
  Cijena po sudioniku: 20,00 kn
  Ciljana skupina: 5. - 8. razred OŠ
  Trajanje stručnog vodstva i radionice: 60 min
  Broj sudionika: do 25

SPONZOR MUZEJA

Test sponzor