UVIJETI KORIŠTENJA MREŽNOG MJESTA I MREŽNIH PUBLIKACIJA
ARHEOLOŠKOG MUZEJA U ZAGREBU

Arheološki muzej u Zagrebu nakladnik je mrežnih publikacija i mrežnog mjesta www.amz.hr. Svako korištenje službenog mrežnog mjesta Arheološkog muzeja u Zagrebu www.amz.hr i mrežnih publikacija (e-publikacije) koje se na njemu nalaze podliježe ovim Uvjetima korištenja.

Intelektualno vlasništvo

Sav materijal (tekstovi, slike, audio, video i ostali mediji) objavljen na mrežnim stranicama Arheološkog muzeja u Zagrebu (dalje u tekstu www.amz.hr) intelektualno su vlasništvo Arheološkog muzeja u Zagrebu (dalje u tekstu: Muzej) ako nisu izričito naznačeni kao vlasništvo treće strane.

Zabranjeno je kopiranje, reprodukcija ili distribucija informacija sadržanih na www.amz.hr bez prethodnog izričitog odobrenja Muzeja. Odobrenje se ostvaruje ugovorom s Muzejom kojim se utvrđuju prava i obveze.

Informacije i dokumenti objavljeni na www.amz.hr smiju se kopirati samo ako se koriste za nekomercijalnu i osobnu upotrebu i samo uz navođenje svih zadržanih napomena i upozorenja o autorskim pravima, drugih upozorenja o vlasništvu bilo koje vrste te svih ograničenja od odgovornosti koja su na www.amz.hr navedena.

Korištenjem sadržaja na www.amz.hr korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz njenog korištenja, te prihvaća koristiti sadržaj na www.amz.hr isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

U slučaju neovlaštenog i/ili protuzakonitog korištenja sadržaja na www.amz.hr, Muzej je ovlašten od osobe koja koristi sadržaj naplatiti korištenje usluge u iznosu koji je utvrđen u cjeniku usluga Muzeja.

Ako korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na www.amz.hr, o tome je dužan izvijestiti Arheološki muzej u Zagrebu na e-mail adresu: amz@amz.hr.

Muzej će uložiti razumne napore kako bi informacije na www.amz.hr bile točne i aktualne, ali ne daje nikakva jamstva u pogledu njihove točnosti, potpunosti ili bilo koje druge karakteristike takvih informacija i ne preuzima nikakvu odgovornost za te informacije.

Politika zaštite privatnosti

Muzej poštuje privatnost posjetitelja svojih mrežnih stranica i prikuplja podatke o identitetu osoba, kao što su ime, adresa, broj telefona ili e-mail adresa samo kad su ustupljeni osobno i dobrovoljno. Te podatke Muzej koristi kako bi udovoljio zahtjevima za informacijama i bolje razumio potrebe svojih korisnika s ciljem poboljšanja naših proizvoda i usluga ili za potrebe projekata u kojima Muzej sudjeluje kao nositelj ili kao sudionik.

www.amz.hr sadržava informacije trećih strana i poveznice na mrežna mjesta kreirana od strane trećih osoba nad kojima Muzej nema nikakvu kontrolu. Takve informacije su označene na odgovarajući način uz upućivanje na pravo vlasništva trećih osoba kad smo smatrali da je to obvezno učiniti i gdje god je to bilo provedivo.

Svi korisnici www.amz.hr suglasni su s činjenicom da osobno snose svaki rizik u vezi s pristupom i korištenjem sadržaja ovog mrežnog mjesta.

Muzej neće biti odgovoran ni za kakvu izravnu, slučajnu, posljedičnu ili neizravnu štetu koja proizlazi ili bi mogla proizići iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja www.amz.hr kao i za bilo kakvu pogrešku ili propust u sadržaju ovog mrežnog mjesta.

Muzej na www.amz.hr koristi tzv. kolačiće (eng. cookies). Više informacija o kolačićima koje koristi Muzej i uređivanje postavki kolačića, koje je korisnicima dostupno u svakom trenutku, nalaze se u podnožju mrežnog mjesta www.amz.hr.

Muzej izričito izjavljuje da neće prodavati ili na bilo koji drugi način, osim zakonskih i gore navedenih, koristiti prikupljene osobne podatke niti ih prenositi bilo kojoj trećoj strani.

Izjava o korištenju WSPay-a

Arheološki muzej u Zagrebu koristi WSPay za online plaćanja.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Kontakt podatke Službenika za zaštitu osobnih podataka:

e-mail: mkrsnjavi@amz.hr

tel:  +385 (0)1 4873 000

Muzej zadržava pravo bilo kakve izmjene ovih Uvjeta i izmjene politike zaštite privatnosti, u bilo koje vrijeme i iz bilo kojeg razloga, bez prethodne obavijesti te isključuje svoju odgovornost za moguće posljedice takvih izmjena. Sve promjene bit će objavljene na ovoj stranici.

 

26.03.2018., Ur. broj: 688/2018

Zadnja izmjena:

Donirajte!

Arheološkom muzeju u Zagrebu, stradalom u potresu 22. ožujka 2020. godine, potrebna je Vaša pomoć. Donirajte ovdje