Projektne aktivnosti općine Zreče

U sklopu projektnih aktivnosti na području općine Zreče želimo nastaviti s istraživanjem Brinjeve gore tj. unaprijediti ga novim metodama. U tu svrhu provedena su geofizička istraživanja popraćena arheološkim radionicama (posjet povijesnom lončaru, kamen kao sirovina za izradu korisnih predmeta u prapovijesti, metalurgija kao izvor bogatstva prapovijesnih zajednica te hrana i piće u prapovijesti) i arheološki kamp.

   

Već izvodimo opsežan edukativan paket radionica (sadnja starih usjeva, obrada starih usjeva u poluproizvode, radionica za kuhare itd.) na temu zelenog turizma i prenošenja znanja na lokalne ponuditelje u cijelom prekograničnom području.

   

Postojeću robnu marku „Okusi Rogle” nadopunjujemo novim pomno osmišljenim prapovijesnim kulinarskim proizvodom „Okus prapovijesnog Zreča”. Pripremamo i koncept autentičnog prapovijesnog suvenira. Rezultate projekta predstavit ćemo u prospektu te na pločama koje označavaju arheološku stazu.

   

Posebno se veselimo prapovijesnom kinu koje uređujemo u višenamjenskoj dvorani u Zreču. U tu smo svrhu nabavili novi projektor, novo ozvučenje i svjetlosne efekte. Dvoranu ćemo opremiti i edukativnim plakatima. Pravo prapovijesno kino zaživjet će prikazivanjem animiranog i dokumentarnog filma na temu prapovijesne avanture u Zreču.

Foto Općine Zreće:

Rogla.

Rogla, zimska panorama

Rogla, Put među krošnjama

Zreče, Froma viva Unior

Zreče, kovač

Zreče, Terme s Brinjvom gorom

SPONZOR MUZEJA

Test sponzor