Izložba slika

Izložba slika
Larisa Golec: Akvareli

26. studenoga - 4. prosinca 2019.
Galerija AMZ, Pavla Hatza 6
ulaz besplatan

Kinesko selo akvarel ruske slikarice Larise GolecOtvorenje izložbe održat će se 26. studenoga u 18 sati.

Izložba ruske slikarice Larise Golec u organizaciji predstavnice ruske nacionalne manjine Grada Zagreba Galine Kovačević.

Larisa Golec, rođena je u gradu Krasnojarsk 1973. godine u Ruskoj federaciji gdje je završila 10-godišnju osnovnu školu i pohađala 4 godine fakulteta strojarstva i tehnologije. U Hrvatskoj živi od 1994. godine gdje radi i počinje sa slikanjem. Slikanjem i modeliranjem bavila se cijelo svoje školovanje. Slikarstvo ju je posebno ispunjavalo, te je nakon upoznavanja i rada s različitim tehnikama slikarstva počelo njeno pravo stvaralaštvo u slikanju.

U Hrvatskoj je završila dvije godine aktivnog tečaja slikanja u Koprivnici, pod vodstvom slikara Ivana Lovrekovića. 2016. - 2017. usavršava tehniku slikanja kod profesora crtanja i slikanja Igora Modrića Akvarelnu tehniku slikanja usavršava kod akademskog slikara Sergeya Kurbatova i akvarelistice Anne Ivanove. Od 2018. godine vodi tečaj akvarela u gradu Prelogu. Većina njenih slikarskih radova nalaze se u privatnim kolekcijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Foto:
Kinesko selo akvarel ruske slikarice Larise Golec

SPONZOR MUZEJA

Test sponzor