Završila je prva faza DOORS-a - digitalnog inkubatora za muzeje (DOORS - Digital Incubator for Museums)

Arheološki muzej u Zagrebu je s pilot projektom Muse4all ušao u uži izbor DOORS-a - digitalnog inkubatora muzeje (DOORS - Digital Incubator for Museums).

Završila je prva faza DOORS-a - digitalnog inkubatora za muzeje (DOORS - Digital Incubator for Museums) na kojem je Arheološki muzej u Zagrebu, s pilot projektom Muse4all, ušao u uži izbor. Tijekom radionica imali smo priliku povezati se i razmijeniti iskustva s kolegama iz čitave Europe i šire iz raznih znanstvenih područja. Osim drugih pilot projekta iz Muzeja Karata, Muzeja Gusara, virtualne stvarnosti svemira, drvene arhitekture ili Muzeja igračaka, radionice su istražile i teme poput digitalne transformacije institucije, projektno planiranje, dostupnih tehnologija putem primjera većih muzeja i iskustva stručnjaka iz čitavoga svijeta.

Na temelju prikupljenog iskustva iz prve faze projekta, Arheološki muzej u Zagrebu sada kreće u daljnju razradu vlastitog pilota Muse4all i pripremu za prijavu na drugu fazu gdje bi, ukoliko prođemo, dobili financije i podršku za konkretan razvoj platforme. Koristeći se stečenim znanjem i mrežom stručnjaka nadamo se unaprijediti pilot kako bi prošao među posljednjih 20 institucija u idućoj fazi. U slučaju pozitivnog rezultata provest ćemo devet mjeseci razvijajući pilot u stvaran proizvod koji će biti predstavljen na Ecsite konferenciji u lipnju 2023.

Više o projektu DOORS – digitalni inkubator za muzeje

DOORS - digitalni inkubator za muzeje (DOORS - Digital Incubator for Museums) financiran je iz programa za istraživanje i inovacije Europske unije Obzor 2020 (Horizon 2020) u okviru sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava br. 101036071.

Archaeological Museum in Zagreb is a part of the DOORS - Digital Incubator of Museums network. DOORS has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 101036071.

Project Communication Manager: Nina Gostinski

Project Coordinator: Porin Šćukanec Rezniček

SPONZOR MUZEJA

Test sponzor

Donirajte!

Arheološkom muzeju u Zagrebu, stradalom u potresu 22. ožujka 2020. godine, potrebna je Vaša pomoć. Donirajte ovdje