Dan Arheološkog muzeja u Zagrebu

Dan Arheološkog muzeja u Zagrebu

subota, 10. veljače 2024.

Arheološki muzej u Zagrebu, 1. kat

Dragi posjetitelji,

Pridružite nam se u subotu, 10. veljače, kako bismo zajedno obilježili Dan Arheološkog muzeja u Zagrebu!

Ovaj poseban dan posvećen je sjećanju na Josipa Brunšmida, nekadašnjeg ravnatelja Arheološkog odjela Narodnog muzeja, čija strast i predanost arheologiji i dalje nadahnjuju naš rad.

Program događanja obuhvaća niz zanimljivih besplatnih aktivnosti koje su pripremljene za sve posjetitelje:

Radionice Arheološkog parka Andautonija (10:00 - 13:00 sati): Očekuje vas uzbudljiv program s radionicama poput igranja rimskih igara, odijevanja u Rimljane, pisanja po voštanim tablicama i još mnogo toga zanimljivog.

Posebno stručno vodstvo (12:00 sati): U podne nam se pridružite na stručnom vodstvu kroz izložbe "Rimsko zlatno prstenje" i "30 godina Arheološkog parka Andautonija". Otkrijte fascinantne priče i saznajte još više o bogatoj povijesti.

Za one koji nisu u mogućnosti fizički prisustvovati, pozivamo vas da nas posjetite na našoj mrežnoj stranici i društvenim mrežama. U digitalnom obliku pripremili smo zanimljive informacije o Josipu Brunšmidu te raznolike interaktivne materijale koje možete istražiti i podijeliti s drugima.

Dan Arheološkog muzeja u Zagrebu dio je  EDUARH programa, koji promiče obrazovanje i istraživanje u području arheologije.

Radujemo se vašem dolasku!

Za sva dodatna pitanja pišite nam na mail: amz.edukacija@amz.hr

Foto: Igor Krajcar

Donirajte!

Arheološkom muzeju u Zagrebu, stradalom u potresu 22. ožujka 2020. godine, potrebna je Vaša pomoć. Donirajte ovdje