Noć muzeja 2021

Crtež sove koja gleda sebe na ekranuTijekom Noći muzeja posjetite nas u Virtualnom muzeju AMZ-a 

3D virtualna šetnja stalnim postavom otkrit će vam pretpovijesne, egipatske, antičke i srednjovjekovne zbirke, baš onako kako su bile postavljene prije potresa i djelomične evakuacije arheološke građe.

3D modeli predmeta visoke vjernosti omogućuju vam njihovo razgledavanje kakvo nije moguće ni u samom muzeju.

U vodičima kroz stalni postav pretpovijesti i starog Egipta pročitajte zanimljivosti koje su nam poznate zahvaljujući dugogodišnjim znanstvenim istraživanjima koje provode arheolozi i egiptolozi.

Zagreb dok ga još ni bilo – prije 1094., projekt koji spomenicima obilježava zanimljive nalaze u Zagrebu dok grad još nije postojao. Saznajte više o spomenicima i njihovim lokacijama u virtualnom muzeju AMZ-a, a zatim prošećite i potražite ih u našem gradu.

Kratkometražni dokumentarni film Broken exhibition o izložbi koja je doživjela dva potresa. Snimljen između dva potresa, onog prvog u ožujku u Arheološkom muzeju u Zagrebu, i drugog u prosincu kada je izložba bila postavljena u Gradskom muzeju Sisak.

Za djecu i mlade, a i sve one koji se tako osjećaju, edukativni, zabavni sadržaji poput puzzli, prezentacija, video materijala i kvizova. Besplatna mobilna aplikacija Iron Age Danube na zabavan način odaje pojedinosti o arheologiji i detektivskom poslu istraživanja naše prošlosti.

Nova metoda prezentiranja arheoloških krajolika - Vizualizacija s dva groblja pod tumulima Kaptol-Čemernica i Kaptol-Gradci u Požeškoj kotlini koja je kao i mobilna aplikacija, rezultat aktivnosti projekata Europske unije u kojima Arheološki muzej u Zagrebu sudjeluje kao partner.

SPONZOR MUZEJA

Test sponzor

Donirajte!

Arheološkom muzeju u Zagrebu, stradalom u potresu 22. ožujka 2020. godine, potrebna je Vaša pomoć. Donirajte ovdje