Ravnatelj Arheološkog muzeja u Zagrebu u posjeti nizu američkih muzeja i ustanova s ciljem promocije Arheološkog muzeja u Zagrebu i hrvatske arheološke baštine

S ciljem promocije Arheološkog muzeja u Zagrebu, hrvatskih povijesnih spomenika i hrvatske arheološke baštine, ravnatelj AMZ-a, Sanjin Mihelić posjetit će niz muzeja i institucija u Sjedinjenim Američkim državama u kojima će održati sastanke s ravnateljima i održati niz predavanja.

U nedjelju, 2. travnja Sanjin Mihelić održao je predavanje HRVATSKA: ARHEOLOŠKO PUTOVANJE u dvorani Hrvatskog doma u St. Paul, Minnesota. Predavanje o hrvatskoj arheološkoj baštini saslušali su članovi Hrvatskog kulturnog društva Minnesota te ogranka Američkog arheološkog instituta u Minnesoti, koji su ujedno bili i organizatori.

Tijekom boravka u Sjedinjenim Američkim Državama ravnatelj Mihelić održat će i predavanja u New Yorku, Tampi te Los Angelesu.

U srijedu, 5. travnja ravnatelj Mihelić posjetio je Smithsonianov Muzej američke umjetnosti (Smithsonian American Art Museum) u Washingtonu, gdje je održao sastanak s Jane Carpenter-Rock, zamjenicom ravnateljice. Istoga dana susreo se i s kolegom Jorgeom Zamarillom, ravnateljem Nacionalnog muzeja američke Latino zajednice (National Museum of the American Latino). Sljedećeg dana susreo se s dr. Benjaminom Filenom, zamjenikom ravnateljice Nacionalnog muzeja američke povijesti (National Museum of American History).

U četvrtak, 6. travnja, ravnatelj je posjetio hrvatsko veleposlanstvo u Washingtonu, gdje je održao sastanak s veleposlanikom Republike Hrvatske u SAD-u, Pjerom Šimunovićem.

Smithsonian American Art Museum

 

National Museum of the American Latino

 

National Museum of American History

 

 

 

Sastanak s veleposlanikom RH u SAD-u

 

Donirajte!

Arheološkom muzeju u Zagrebu, stradalom u potresu 22. ožujka 2020. godine, potrebna je Vaša pomoć. Donirajte ovdje