Arheološki park Andautonija

Posjetite Arheološki park Andautonija u Ščitarjevu koji je otvoren do kraja listopada svake subote i nedjelje od 12 do 18 sati. Razgledajte dio rimskog grada (2. – 4. st.) i uživajte u prirodi...

U Arheološkom parku prezentirani su sačuvani dijelove nekoliko rimskih zgrada i rimske ulice. Na lokalitetu su postavljene interpretacijske ploče s brojnim informacijama o lokalitetu, razvoju rimskog grada, ali i svakodnevnom životu i nađenim predmetima Uz lokalitet se nalazi izložbeni prostor (Izložba rimskih mirisa) sa suvenirnicom.

25. i 26. 9. 2021., povodom Dana europske baštine, od 12:00 do 18:00 sati, besplatan ulaz u Arheološki park Andautonija, Ščitarjevo

Povodom Dana europske baštine, 25. i 26. rujna 2021. godine (od 12 do 18 sati), u Arheološkom parku Andautonija održat će se program pod nazivom ANDAUTONIJA ZA SVE, s ciljem da se lokalitet predstavi što široj publici. Svi sadržaji bit će besplatni te prilagođeni slijepim i slabovidnim osobama. Predstavljene će biti razne radionice te igre kojima su se djeca i odrasli zabavljali u rimsko vrijeme. Također će se moći razgledati Izložbu rimskih mirisa, a izložbom na otvorenom predstavit će se Projekt daljnjeg razvoja Arheološkog parka s Interpretacijskim centrom. Dobrodošli su i kućni ljubimci.

Do Ščitarjeva se najbrže stiže Radničkom cestom, preko Domovinskog mosta (na drugom semaforu lijevo), od centra Zagreba cca 15 min.

SPONZOR MUZEJA

Test sponzor

Donirajte!

Arheološkom muzeju u Zagrebu, stradalom u potresu 22. ožujka 2020. godine, potrebna je Vaša pomoć. Donirajte ovdje