BAŠTINA BARANJE - Etnološki centrar baranjske baštine

Plakat _BB BM_ispravak _02

BAŠTINA BARANJE

KROZ BARANJU OKOM, SRCEM, DUŠOM, LOPATOM I ŠPAHTLOM

 

Etnološki centrar baranjske baštine, 11.11.-15.12.2016.

 

ORGANIZATOR IZLOŽBE

Arheološki muzej u Zagrebu

 

SUORGANIZATORI IZLOŽBE

Turistička zajednica Baranje, Grad Beli Manastir

 

KOORDINATORI IZLOŽBE

Ana Đukić, Jelena Boras, Jacqueline Balen

 

GRAFIČKO OBLIKOVANJE IZLOŽBENIH PANOA

Srećko Škrinjarić

 

TEHNIČKI POSTAV IZLOŽBE

 

Ivan Troha 

Baština različitih regija Republike Hrvatske u Arheološkom muzeju u Zagrebu dugo je planirani projekt, a njegov prvi dio posvećen je Baranji.

U Etnološkom centru baranjske baštine, povodom Dana Grada Belog Manastira, prikazuje se prvi dio izložbenog projekta Baština Baranje u Arheološkom muzeju u Zagrebu. Kroz dvije manje izložbe nastojalo se obuhvatiti što više čari ovog prekrasnog prostora te predstaviti različite vrste baštine i sve ono što su arheolozi imali prilike doživjeti i ostvariti prilikom iskopavanja na trasi buduće autoceste.

 

BAŠTINA BARANJE

Izložbom plakata o baštini Baranje nastojali smo obuhvatiti sve zanimljivosti i ljepote te regije te prikazati njezinu bogatu prošlost, ali i postojeću ponudu i potencija za razvoj različitih vrsti turizma. Radi se o dvadesetak plakata kroz koje se posjetitelji mogu upoznati s povijesnom, arheološkom, etnološkom, industrijskom, sportskom, sakralnom i prirodnom baštinom te mnogim drugim, prvenstveno gastronomskim događanjima.

AUTORI TEKSTOVA: Ana Đukić, Igor Jakobfi, Nenad Milić; FOTOGRAFIJE: Nenad Milić, TZ Baranje

 

IZLOŽBA DJEČJIH RADOVA U SKLOPU PROJEKTA ARHEOLOŠKI SUSRETI

Arheološki susreti višegodišnji su projekt Arheološkog muzeja u Zagrebu koji uključuje suradnju s osnovnim i srednjim školama kamo djelatnici muzeja odlaze držati tematska predavanja o arheologiji, metodologiji iskopavanja, obradi nalaza te, najvažnije, arheološkoj baštini kraja u kojem se Susreti održavaju. Ovi plakati produkt su višemjesečnog rada u baranjskim školama, a njihovi su autori isključivo učenici koji su pokazali izuzetan interes za baštinu koja ih okružuje i s kojom svakodnevno žive.

KOORDINATOR: Ozren Domiter

AUTORI: učenici Osnovne škole Darda, Druge srednje škole Beli Manastir i Osnovne škole Popovac