Jabuka – klub koji ne truli već 45 godina

jabuka

Organizator: Arheološki muzej u Zagrebu i GK Jabuka

Mjesto održavanja:  AMZ, Trg N. Š. Zrinskog 19 , Zagreb

Vrijeme trajanja: 13.12.2013. -  2.2.2014.

Autori izložbe: Ana Solter, Marijo Stojanović

Autori postava: Šesnić&Turković

Tehnička realizacija postava: Ivan Troha, Robert Vazdar, Damir Zbukvić

Opseg: plakati, fotografije, novinski članci, audio i video zapisi

Web: www.amz.hr

Vrsta: tematska, edukativna, informativna, multimedijalna

Korisnici: sve kategorije posjetitelja

Tema:

Povodom 45. rođendana, Glazbeni klub Jabuka u suradnji s Arheološkim muzejom u Zagrebu organizira multimedijalnu izložbu.
Izložba je otvorena u prostorijama Arheološkog muzeja u Zagrebu od 13. prosinca 2013. do 2. veljače 2014., a  glazbeni dio programa održat će se u Lapidariju muzeja. Kroz sam postav izložbe posjetitelji će se upoznat s bogatom poviješću kluba kroz fotografije, ulaznice, novinske članke, plakate te video i audio zapise.
Priča o Jabuci započinje u veljači 1968. na Jabukovcu kada skupina entuzijasta pokreće klub. Jabuka je vrlo brzo postala hit među zagrebačkom omladinom. Udaljenost od centra nije sprečavala nekoliko stotina posjetitelja da petkom, subotom i nedjeljom dođu na ples.
"Priča o Jabuci priča je i o Zagrebu, i njegovoj, za naše prilike, fascinantnoj sposobnosti da prihvati, zavoli i na kraju apsorbira različite svjetske kulture i rock trendove, koji zatim žive samostalno životom tvrdokornih parazitskih supkultura. Još osamdesetih, zagrebačkim ulicama defilirali su punkeri, metalci, pa darkeri, breakdanceri, rockabilly i psychobilly fanovi, hardcoraši, rapperi, skinsi…you name it. Furali su furke, a "Jabuka" je sve to strpljivo skupljala pod svoju koru i nije ništa pitala." G.Š.
Za vrijeme trajanja izložbe predviđeno je održavanje javne tribine na temu "Utjecaj Jabuke na kulturu Grada".

FOTOGALERIJA