Radionice i “Arheološki susreti” u OŠ A. Kačića Miošića i PŠ A. G. Matoša

U petak 24. svibnja i srijedu 29. svibnja 2019. godine Arheološki muzej u Zagrebu posjetio je Osnovnu školu Andrije Kačića Miošića u Donjoj Voći te Područnu školu Antuna Gustava Matoša u Gornjoj Voći gdje su za učenike škole održane radionice i “Arheološki susreti”. Donja Voća, vodeći partner projekta “Prehistory Adventure” pokazala se kao odličan domaćin našem projektnom timu.

Prvi su na redu u petak 24. svibnja bili učenici koji privremeno pohađaju nastavu u Područnoj školi u Gornjoj  Voći. U programu “Arheoloških susreta” sudjelovali su svi učenici sedmih i osmih razreda škole. Uz proširivanje znanja o arheologiji dotaknuli smo se i špilje Vindije koju učenici često posjećuju s obzirom da je nadomak škole.

Na radionici “Neandertalac na jedan dan” sudjelovali su učenici trećih i četvrtih razreda škole koji su ugodno iznenadili naše arheologe svojim znanjem o neandertalcima u svom zavičaju.

U srijedu 29. svibnja na “Arheološkim susretima” su nam se pridružili učenici šestih razreda, dok su oni godinu dana mlađi, petaši, sudjelovali u radionici “Neandertalac na jedan dan”. Oba programa ovaj put su održana u zgradi Osnovne škole u Donjoj Voći. 

Oba dana završila su pozivom našem projektnom timu da uskoro ponovno posjeti školu te u iščekivanju Arheološkog kampa koji će se organizirati sljedeće godine u Donjoj Voći.

2 3

4 5