Predstavljanje projekta A + D ≈ P medijima

 OP ULJP ESF Logo Lenta I Napis

Od strukovnih zanimanja do kreativne industrije
Artefakt + Dizajn ≈ Prototip

 ADP Logo Crveno

15. svibnja 2018.
Press konferencija u Gradskom muzeju Sisak

konferencija za medije Gradski muzej Sisak

Okupljenim predstavnicima medija projekt "Od strukovnih zanimanja do kreativne industrije" predstavili su ravnatelj Gradskog muzeja Sisak Vlatko Čakširan i voditeljica projekta Zorica Babić iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.
Nakon medijskog predstavljanja, muzejski pedagog Gradskog muzeja Sisak Marijan Bogatić, proveo je članove projektnog tima po stalnom postavu Muzeja s naglaskom na antičku zbirku koja će se koristiti za potrebe kulturno-umjetničke radionice. Ovom prilikom napravio se izbor predmeta za potrebe kultuno-umjetničke radionice u Sisku.

14. svibnja 2018.
Press konferencija u Panonskom drvnom centru kompetencija

konferencija za medije Panonski drvni centar kompetencija

Okupljenim predstavnicima medija projekt "Od strukovnih zanimanja do kreativne industrije" predstavili su ravnateljica Panonskog drvnog centra kompetencija Ivana Filipović, ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica Mihaela Kulej i voditeljica projekta Zorica Babić iz Arheološkog muzeja u Zagrebu. Ova prigoda se iskoristila kako bi se dogovorila i aktivna suradnja sa samim Panonskim drvnim centrom kompetencija koji će ugostiti projekt tijekom odrađivanja petodnevne kulturno-umjetničke radionice u Virovitici.
Nakon medijskog predstavljanja, ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica Mihaela Kulej je članove projektnog tima upoznala s građom Muzeja s naglaskom na građu mlađeg željeznog doba koja će se koristiti za potrebe kulturno-umjetničke radionice. Ovom prilikom napravio se izbor predmeta za potrebe kulturno-umjetničke radionice u Virovitici.

9. svibnja 2018.
Press konferencija u Arheološkom muzeju Osijek

konferencija za medije Arheološki muzej Osijek

Okupljenim predstavnicima medija projekt "Od strukovnih zanimanja do kreativne industrije" predstavili su v.d. ravnatelja Arheološkog muzeja Osijek Tomislav Hršak, muzejska pedagoginja Muzeja Slavonije Osijek Jesenka Ricl i voditeljica projekta Zorica Babić iz Arheološkog muzeja u Zagrebu. Nakon medijskog predstavljanja, v.d. ravnatelja Tomislav Hršak je članove projektnog tima proveo po stalnom postavu muzeja s naglaskom na srednjovjekovnu zbirku koja će se koristiti za potrebe kulturno-umjetničke radionice. Ovom prilikom napravio se izbor predmeta za potrebe kulturno-umjetničke radionice u Osijeku.

29. ožujak 2018.
Press konferencija u Muzeju Vučedolske kulture

konferencija za medije Muzej Vučedolske Kulture

Okupljenim predstavnicima medija projekt "Od strukovnih zanimanja do kreativne industrije" predstavili su ravnateljica Muzeja vučedolske kulture Mirela Hutinec i voditeljica projekta Zorica Babić iz Arheološkog muzeja u Zagrebu. Nakon medijskog predstavljanja, ravnateljica muzeja Mirela Hutinec provela je članove projektnog tima po stalnom postavu muzeja koji će se koristiti za potrebe kulturno-umjetničke radionice. U tom trenutku napravio se i izbor predmeta za potrebe kulturno-umjetničke radionice u Vukovaru. Također, članovi projektnog tima obišli su i Gradski muzej Vukovar, gdje ih je kustos Zoran Šimunović proveo kroz stalni postav s naglaskom na arheološku zbirku predmeta. Također su odabrani predmeti za potrebe kulturno-umjetničke radionice u Vukovaru.

5. ožujak 2018.
Press konferencija u Arheološkom muzeju u Zagrebu

konferencija za medije Arheološki muzej Zagreb

Okupljenim predstavnicima medija projekt "Od strukovnih zanimanja do kreativne industrije" predstavili su ravnatelj Arheološkog muzeja Sanjin Mihelić, predstavnica Ministarstva kulture  Republike Hrvatske Anastazija Magaš - Mesić, ravnatelj Gradskog muzeja Sisak Vlatko Čakširan i voditeljica projekta Zorica Babić, voditeljica Pedagoškog odjela Arheološkog muzeja u Zagrebu.