Salon češke glazbe - Proljeće

Plakat Salon Ceske Glazbe GS AMZ Web

 

Koncert Salon češke glazbe - Proljeće u sklopu kulturnog programa FOUR SEASONS OF CZECH CULTURE.

Na koncertu sudjeluju bivši i sadašnji učenici Glazbene škole Ferdo Livadić iz Samobora, harfistica HNK Hana Paraušić i Puhački kvintet SIRIUS
 

Program:

* Solisti Glazbene škole Ferdo Livadić, Samobor

Antonín Dvořák : Humoreska br.7, op.101 (arr. Klas Krantz)

   Klara Debeljak, flauta - Borna Dekanić, gitara

Štěpán Rak : Rozmary - Rozhovor, Jihočeská, Něžná

   Riana Bertović, gitara

Štěpán Rak : Tombeau for Sabrina

   Marija Crljen, gitara

* Gitaristički ansambl grada Samobora

Antonín Dvořák : Slavenski ples br.8, op.46 (arr. Andrew Forrest)

* Hana Paraušić - Harfa

Bedřich Smetana : Vltava (arr. Hanus Trneček)

* Puhački kvintet Sirius

Dario Kšenek : Arhaična suita - Pavane, Saltarello, Sarabande, Gigue

 

O izvođačima:

Hana Paraušić (*1991) sa šesnaest godina upisuje Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu. Dobitnica je nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima, nastupajući uspješno kao solist i komorni glazbenik. Pored mnogih recitala, kao solist nastupila je uz komorni orkestar Orfej, također je premijerno na harfi izvela Concierto de Aranjuez Joaquina Rodriga uz pratnju SO FMU, a 2011. bila je stipendist projekta Nei Suoni Dei Luoghi nastupajući solistički u Nacionalnom arheološkom muzeju Aquileia u Udinama. Tokom tri godine ostvarila je zapažene pedagoške rezultate u glazbenoj školi Josif Marinković u Vršcu, za koje joj je 2014. dodijeljena Pokrajinska nagrada za najboljeg nastavnika u području glazbe. Od 2016. godine zaposlena je u Orkestru opere Hrvatskoga Narodnog Kazališta u Zagrebu.

Puhački kvintet Sirius osnovali su 2015. godine, u okviru nastave komorne glazbe pod mentorstvom prof. Gorana Merčepa, istaknuti studenti Muzičke akademije u Zagrebu redom dobitnici nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. Na večerašnjem koncertu flautisticu Ivanu Vukojević, redovitu članicu Kvinteta, zamijeniti će Barbara Kšenek.

Barbara KŠENEK (Požega, 1998.) Studentica je 2. godine flaute u klasi prof. Karoline Šantal Zupan.

Dunja ČOLIĆ (Osijek, 1994.) 2018. godine diplomirala je u klasi prof. Branka Mihanovića. Članica je orkestra opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu na poziciji prve oboe.

Filip MIKUŠA (Zagreb, 1996.) Student je 5. godine klarineta u klasi prof. Milka Pravdića. Dobitnik je stipendije koju dodjeljuje The Yamaha Music Foundation of Europe u akademskoj godini 2017./2018.

Matko SMOLČIĆ (Đakovo, 1995.) Student je 5. godine u klasi prof. Žarka Perišića, od 2017.-2018. u klasi prof. Richarda Gallera u Beču (Universität für Musik und darstellende Kunst). Solo fagotist je Sinfonieorchester Liecthenstein i Zagrebačke Filharmonije. Dobitnik je nagrade Young Artist of the Year dodijeljene međunarodnog udruženja glazbenih kritičara i urednika "International Classical Music Awards".

Dario KŠENEK (Požega, 1994.) 2018. godine diplomirao je u klasi prof. Boštjana Lipovšeka te trenutno predaje rog u Glazbenoj školi Ferdo Livadić u Samoboru.

Solisti Glazbene škole Ferdo Livadić, Samobor

Klara Debeljak (*2003.), flauta 1.sr.

Borna Dekanić (*2001.), gitara 3.sr.

Nastavnice: Ivana Štrbac, prof. mentor - Ivana Trogrlić Mandić, prof. mentor

Riana Bertović (*2008.), gitara 2.r.

Nastavnica: Vesna Faullend Heferer, prof. savjetnik

Marija Crljen (*2000.), gitara 4.s.

Nastavnica: Vesna Faullend Heferer, prof. savjetnik

Gitaristički ansambl grada Samobora (sadašnji i bivši učenici GŠ Ferdo Livadić)

- bivši učenici: Tomislav Smolčić (*1991.) Petra Karija (*1994.) Marko Vucković (*1996.) Sara Botunac (*2000.)

- sadašnji učenici: Marija Crljen (*2000.) Borna Dekanić (*2001.) Neva Grozdanić (*2003.) Lara Marija Brunović (*2004.) Dina Čajević Glojnarić (*2004.), violončelo 

Voditeljica: Ivana Trogrlić Mandić, prof. mentor