Iz Češke s Ljubavlju

Orkestar ZET 04

 

Koncert Iz Češke s Ljubavlju u sklopu kulturnog programa FOUR SEASONS of CZECH CULTURE.

Program koncerta:

Václav Bláha : POLKA BEZ KAPELNÍKA 

Eduard Kudelásek : DO POCHODU S KARLEM HAŠLEREM

Julius Fučík : FLORENTINER MARSCH 

Jaroslav Jankovec : KUKAVICA (Kukačka)

František Kmoch : MUZIKY, MUZIKY 

Jaromír Vejvoda : TY NEMÁŠ SRDCE 

František Kmoch : JARABÁČEK

Václav Bláha : ČERVENÁ SUKÝNKA

Eduard Kudelásek : DO POCHODU S JAROSLAVEM JEŽKEM 

František Kmoch : ANDULKO ŠAFÁŘOVA

Antonín Dvořák / arr. Dizzy Stratford : ANTONIN'S NEW WORLD 

Jaromír Vejvoda : ŠKODA LÁSKY 

O izvođaču:

Puhački orkestar ZET postoji od 1927. godine, a trenutno broji  51 aktivnog glazbenika. Djeluje na području Grada Zagreba na način da svojim muziciranjem uveličava sve važne događaje u Gradu, te je kao takav postao prepoznatljivi simbol Zagreba. Istodobno, osobama koje nisu profesionalni glazbenici pruža mogućnost da se kvalitetno bave glazbom. Puhački orkestar ZET je stvorio prepoznatljiv stil koji privlači publiku svih dobnih skupina, te svojom virtuoznošću ganuo srca brojnih slušatelja.

Temeljni cilj orkestra je održati tradiciju u skladu s društvenim interesima, promicati glazbenu kulturu, sudjelovati na javnim manifestacijama kao što su koncerti i smotre, omogućiti mladim ljudima zdrav, društveno pozitivan i koristan angažman. Također, nastoji okupiti što više glazbenika, ali i obrazovati one koji pokazuju interes i sklonost za ovakav glazbeni izražaj. Na repertoaru orkestra nalaze se brojna djela poznatih skladatelja, prigodnih koračnica, ali isto tako i djela s područja domaće i strane zabavne glazbe.

Orkestar vode članovi Predsjedništva: Jelena Horvatinec, Daniel Modrić, Milivoj Levanić, a dirigira maestro Hrvoje Pintarić član orkestra opere Hrvatskog Narodnog Kazališta u Zagrebu, s kojim je orkestar imao zapažene rezultate na raznim manifestacijama.