Pedagoški odjel

Edukativni programi Arheološkog muzej u Zagrebu usmjereni su različitim korisničkim skupinama - od djece predškolske dobi do posjetitelja treće životne dobi i pojedincima. Naš cilj je potaknuti kreativnu želju svakog potencijalnog posjetitelja za istraživanjem, čuvanjem i odgovornim odnosom prema kulturnoj baštini. 

Radionica _2012_Čarolija Igre _20_0004

 

Potičemo radoznalost i istraživanje tako da publiku upoznajemo s izvornom građom, ujedno razvijajući svijest o potrebi čuvanja, poštivanja i vrednovanja kulturnog nasljeđa kao djela identiteta zajednice.

koliba

 

Posebna pozornost posvećuje se djeci predškolskog i školskog uzrasta kako bi se razvila što neposrednija komunikacija između naših najmlađih posjetitelja i muzejskih predmeta te formirala buduća muzejska publika s razvijenomsvješću o kulturnoj baštini.

Za učenike osnovnih i srednjih škola organiziraju se stručna vodstva, radionice i predavanja tematski vezana uz stalni postav i povremene izložbe. Izložbeni predmeti osnova su edukativnih programa u kojima se tematizira materijalna i nematerijalna kultura. Posjet muzeju može biti organiziran u okviru projektne nastave, u dogovoru s nastavnicima. Programi se mogu uklopiti u nastavni kurikulum povijesti, geografije, prirode i društva, likovne umjetnosti i vjeronauka. 

djeca rimljani

 

Više o samom Odjelu i svoj njegovoj ponudi možete naći ovdje

 

Stručni djelatnici:

Zorica Babić, viša muzejska pedagoginja  (zbabic@amz.hr)

voditeljica Pedagoškog odjela

 Kontakt tel: 00 385 (1) 48 00003