Palmira - nestanak, pronalazak, uništenje

Predavanje u sklopu ciklusa Najveća svjetska arheološka nalazišta

Iznimno zanimljivo predavanje "Palmira - nestanak, pronalazak, uništenje" održat će prof. dr. sc. Marina Milićević Bradač i Miroslav Vuković s Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Uz predavanje postavljena je izložba „Palmira - nekad i sad“, koja donosi pregled najpoznatijih spomenika antičke Palmire, prati njihovu tragičnu sudbinu tijekom ratnih sukoba 2015. godine u Siriji i planove za njihovu obnovu. Na izložbi je izložen ulomak pogrebnog reljefa iz Palmire koji je darovan Arheološkom muzeju u Zagrebu koji posjetitelji mogu vidjeti do 21. listopada 2018. godine.

Predavači:

Dr. sc. Marina Miličević Bradač, redovita je profesorica na Odsjeku za arheologiju Sveučilišta u Zagrebu te je predstojnica Katedre za klasičnu arheologiju. Doktorirala je 1993. godine na arheologiji s disertacijom Prethistorijski korijeni nekih aspekata grčke religije. Predaje kolegije klasične arheologije. Sudjelovala je u nizu arheoloških projekata te je autorica i koautorica brojnih knjiga, članaka u stručnim časopisima,  i znanstvenih radova. Sudjeluje kao gost i suradnik u brojnim radijskim i televizijskim emisijama promovirajući arheologiju i klasične znanosti u javnosti.

Miroslav Vuković magistar je arheologije zaposlen na Odsjeku za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

SPONZOR MUZEJA

Test sponzor