NAJAVA POSJETE:

Sve informacije o posjeti možete saznati na broj telefona:

01/4800 003

ili upitom na adresu:

zbabic@amz.hr

 

Najave primamo isključivo putem elektroničke pošte na adresu zbabic@amz.hr 

Grupnu posjetu potrebno je najaviti 7 do 10 dana prije željenog termina. Potrebno je da svaka najava bude u pisanoj formi. U najavi potrebno je navesti naziv škole, željeni termin posjete, broj učenika, da li će se održati vodstvo ili radionice  te ime i prezime i kontakt osobe koja najavljuje posjetu, kao i pratitelja grupe. 

Vodstva se organiziraju za posjetitelje svih dobnih skupina. Sva vodstva su interaktivna, a njihov sadržaj se prilagođava uzrastu i interesu posjetitelja. Grupna vodstva ograničena su na 25 osoba po grupi. Veće skupine posjetitelja dijele se na više grupa. Istovremeno se mogu primiti dvije grupe. 

Stalni postav Muzeja sastoji se od Pretpovijesne, Egipatske, Antičke, Srednjovjekovne i Numizmatičke zbirke. Stručno vodstvo obuhvaća dvije zbirke po izboru posjetitelja te traje sat vremena. Prilikom najave posjete potrebno je naglasiti koje zbirke želite proći unutar stručnog vodstva.

Također, svaka zbirka ima nekoliko pripadajućih tematskih radionica koje su edukativnog i interaktivnog karaktera, a prilagođavaju se svakoj dobnoj skupini. Stručno vodstvo s radionicom obuhvaća razgled po jednoj zbirci i nakon toga radionicu, koja je tematski vezana za tu zbirku. Trajanje stručnog vodstva s radionicom je sat do sat i pol vremena, ovisno o kojoj je temi riječ. Odlučite li se za takav način posjete, potrebno je naglasiti pri najavi. Popis radionica možete naći ovdje

Mnogi nastavnici i učitelji pri svojim posjetama Muzeju izrađuju radne listove. Preporučili bismo vam naše didaktičke materijale koji također prate nastavne teme iz povijesti tijekom cijele školske godine. Ako se pak odlučite za svoje, molimo vas da nam prije vašeg dolaska to  napomenete kako bi učenicima bolje približili materijal koji se spominje u vašim radnim listovima.

Preporučamo Vam da svakako svoje učenike pripremite na dolazak u Arheološki muzej u Zagrebu, kako bi njihova posjeta, razgled i aktivnost bila što kvalitetnija i bolja. O načinu pripreme učenika na posjet Muzeju više ovdje

 

Kako bi vaš posjet našem Muzeju bio što bolji i kvalitetniji, preporučamo vam da pogledate na našoj web stranici (www.amz.hr) više informacija o:

- zbirkama

- pedagoškoj djelatnosti

- radionicama

- mogućnosti obrade nastavnih jedinica kroz razna predavanja

Osim toga, preporučamo vam katalog izložbe "Iz školskih udžbenika povijesti" koji prati sav arheološki materijal spomenut u udžbenicima petih i šestih razreda osnovne škole te prvim i drugim razredima srednjih škola svih izdavačkih kuća u Hrvatskoj, a čuva se u Arheološkom muzeju u Zagrebu. Katalog će vam pomoći i u pripremi učenika na posjet Muzeju, ali i u daljnjoj nastavi povijesti.

Za sve informacije vezane za posjet Muzeju, organizaciji stručnih vodstava te ostalim pitanjima, slobodno se obratite Pedagoškom odjelu.

Kontakt osoba:

Zorica Babić

viša muzejska pedagoginja

voditeljica Pedagoškog odjela

(zbabic@amz.hr)

Tel. 01/4800 003

 

CIJENE ULAZNICA:

  • odrasli 30,00 kn
  • učrnici, studenti, umirovljenici 15,00 kn
  • obiteljska 50,00 kuna
  • umirovljenici - besplatan ulaz utorkom

 

CIJENE OSTALE PONUDE

  • stručno vodstvo na hrvatskom jeziku - 75,00 kn (po grupi)
  • stručno vodstvo na stranom jeziku - 150,00kn (po grupi)
  • sudjelovanje na radionic - 10,00kn (po učeniku)